Pictura pe sticla

Pictura pe sticla

Pictura pe sticla

   Pictura pe sticla reprezinta un tip de artă contemporană care deriva din arta veche de a pictarii vitraliilor.
Vitraliile pictate realizate pentru ferestre, usi, etc, pot fi încă intalnite în biserici si clădiri vechi. Pictura pe sticla este interesanta si placuta ochiului.
Ca un hobby, puteti realiza lucrari de pictura  pe pereti de sticla despartitori, pahare de vin, sticla de la ferestre, cupe, cani, gresie, oglinzi, etc.
Pictura pe sticla este superba atunci când este iluminata natural. Razele soarelui trec prin sticla colorată si îi conferă o strălucire pe care nici o lumină artificială nu o poate da. Cu toate acestea, expunerea la prea mult soare poate duce, uneori, la o decolorare a culorilor.
Pictura poate fi pusa in valoare prin intermediul plumbului sau a contururilor speciale de sticla, folosite pentru a sublinia liniile care trebuie puse in evidenta.
Prin pictura pot fi infrumusetate si oglinzile in care ne desfatam privirea de mai multe ori pe parcursul zilei.
Combinatia dintre sablare si pictura pentru realizarea unui model sau desen, atat pe sticla cat si pe oglinda, reprezinta alta metoda moderna de a realiza lucrari care sa impresioneze ochiul in mod placut si sa acorde o nota deosebita interioarelor sau exterioarelor unor cladiri.